En bra dag på jobbet!

Idag var en bra dag på jobbet. Allt kändes sådär lagom utmanande och intressant. Träffade många nya människor och pratade med dem om saker som jag brinner för. Några som var konsulter, några som var chefer på stora eller mindre företag. Några från HR. Egentligen en ganska vanlig dag för min del. Inga konstigheter, hade en presentation om engagemang på jobbet och förklarade hur viktigt det är med feedback.

autonomiDet slog mig att det är fantastiskt att få jobba med något som man brinner för, att få dela med sig av sina tankar, fullständigt ocensurerat och ärligt och peka på goda exempel i olika typer av verksamheter. Jag älskar driva ett eget företag och slippa ha nån som lägger sig i var, när och hur jag jobbar!!!

I de bästa företagen förstår naturligtvis ledarna att det förhåller sig på det här sättet. Att autonomi (alltså självstyre) skapar engagerade medarbetare. Vissa personer kan inte vara kreativa förrän efter midnatt. Vissa vill kunna schava runt i joggingbyxor hemma ibland och slänga in en tvätt mellan arbetspassen. Och finns det egentligen nån anledning att detaljstyra en mogen medarbetare som vet precis vad som krävs för att leverera resultat? Vi har ett gemensamt ansvar eftersom vi arbetar på samma företag.

Tätt kopplat till autonomi är förtroende, för det är svårt att ge mycket frihet om det inte finns ett förtroende mellan ledaren och medarbetaren. Att våga släppa kontrollen och lita på varandra och att man gör vad som krävs för att skapa en bra lösning för alla parter är otroligt befriande! Finns förtroendet så är det lätt att släppa taget och lita på att det räcker att vara överens om målet, resten löser sig!

Tips på mer läsning om hur vi bör utforma mogna organisationer där medarbetarna får ta eget ansvar hittar du på AgilHR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>