Att sätta mål

Det är den tiden på året. När det är dags att fundera över vad som ska hända under året. Eller åtminstone under den första delen av året. För vi behöver ju inte veta allt som kommer att hända under hela året nu? Vi kan planera bit för bit och ha en långsiktig vision om vad som kommer att hända och sen se till att de mer detaljerade målen för den närmaste tiden är tillräckligt specade så att det ger oss den hjälp vi behöver i det dagliga arbetet för att veta att vi gör rätt saker varje dag.  Och att de saker som vi gör leder oss i riktning mot mitt uppsatta mål.

målDet finns massor av fördelar med att inte planera för detaljerat för långt fram i tiden. Vem vet vad som händer i omvärlden? Vem vet som händer med min organisation? Vi kanske måste förändra saker och ting på ett sätt som vi inte trodde när vi först började fundera över vilka mål vi bör sätta. Just enough, just in time kan även appliceras på att sätta mål. När vi har jobbat en bit mot de mål som vi har satt upp i form av delmål, är det dags att fundera över nästa steg och sätta upp nya som leder i den önskade riktningen.

Viktigt är att inte fokusera på för många mål samtidigt. Man förlorar lätt fokus och den mänskliga hjärnan är så begränsad att det inte går att leverera många mål samtidigt med bra kvalitet. Man kan helt inte inte fokusera på mer än en till max 3 saker samtidigt och göra det bra. Så det är bättre att göra en sak i taget med kvalitet än att göra 8-10 saker med dålig kvalitet. Om du kan, planera ditt arbete efter principen att du fokuserar mer på en sak under varje period – då lyfter du kvaliteten på resultatet!

2 reaktion på “Att sätta mål

  1. Magnus Loven

    Detta är bra. Jag har ofta gjort budgetar som sträcker sig över hela året.
    Jag inser nu att detta är förlegat.
    Ser fram mot nästa inlägg !!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>