Fokusera på de gemensamma målen!

I ett företag som jag arbetade med hade man bland många olika funktioner en inköpsavdelning och en tillverkningsfunktion. Målen för inköp gick i mångt och mycket ut på att sänka kostnaderna och skaffa så fördelaktiga avtal som möjligt. I ett fall fick man köpa in artiklar för ett betydligt lägre pris om man köpte 1000 i varje förpackning. Fantastiskt tyckte man, det här sänker våra kostnader så att vi kan nå vårt mål (så låga kostnader som möjligt) och casha hem bonus för detta!

svagaste länken

Ingen kedja är starkare än dess svagaste länk!

Dock, när tillverkningsavdelningen fick leveransen med 1000 artiklar i samma låda så uppstod problem. De som skulle använda artiklarna var utspridda och varje mottagare behövde inte mer än 10 artiklar var. Så man fick ta in dyr extrapersonal som packade om allting och sen distribuerade till respektive mottagare. Resultatet blev ett ekonomiskt nollsummespel och ett sämre samarbete mellan inköpsavdelningen och tillverkningssidan. Separat bonus för uppnådda mål i de olika funktionerna skapar sällan ett bättre övergripande resultat på koncerngemensam nivå. Istället skapar det hinder för samarbete och suboptimering. Om man istället styr på de gemensamma målen och kommunicerar runt möjligheter att optimera helheten, skapas bättre förutsättningar för nöjda medarbetare och ett lönsammare företag.

Om man istället hade satt mål som delades av både inköp, tillverkning och kanske fler funktioner, så hade man säkerligen undvikit suboptimeringen och totalt sett skapat ett bättre företagsklimat. Transparens och kommunikation och diskussion av mål på alla nivåer i ett företag är grunden.

  • Synliga mål skapar medvetenhet och transparens
  • Gemensamma mål driver kommunikation runt bästa sättet att nå dem
  • Delad belöning för gemensamt nådda mål skapar förutsättningar för fortsatt bra samarbete

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>