Är det dags att sluta prata om ”värdeskapande HR”?

hr-manaement-value-propositionVärdeskapande HR har varit ett begrepp sen Dave Ulrich skrev sin bok ”The HR Value proposition” 2005. Grundtankarna i Ulrichs modell innebär att HRs roll förändras från att vara en administrativ funktion till att vara en strategisk partner som skapar värde inte bara för chefer och medarbetare utan även för kunder och investorer genom en djup affärsförståelse. HR måste försvara sin existens genom att visa att man kan bidra till affären och lönsamheten och det är inte ok att inte kunna mäta i vilken grad man gör det.

Men är det inte ganska självklart idag att HR måste skapa värde och behöver vi verkligen fortfarande använda begreppet ”värdeskapande HR”? Om HR inte är värdeskapande, behövs den verkligen då? (Se min kollega Calles blogginlägg om vilka frågor man bör ställa sig avseende alla HR-processer)

Värdeskapande förutsätter ju att det finns en kund som är mottagare till det vi skapar. Och det är mottagaren av värdet, alltså kunden, som bedömer hur mycket och om vi alls skapat värde med de prcocesser och produkter som vi skapat. Och det förutsätter att vi interagerar med kunden och tar in feedback och input på våra leveranser till verksamheten.

Så hur ofta behöver vi då få input från chefer och/eller medarbetare för att kunna utforma rätt produkter och tjänster, som de verkligen kan få nytta av? Enligt SCRUM behöver vi få input och feedback i slutet av varje sprint, som kan vara mellan 1-4 veckor. I en sprint review ges möjlighet att visa upp det man producerat under sprinten och ger kunden möjlighet att reagera och komma med konstruktiva förslag på hur man skulle kunna förbättra produkten för att skapa ännu mer värde. För det är ju självklart att vi måste skapa värde för verksamheten när vi arbetar med HR.

Lär dig mer om hur du kan arbeta med SCRUM för HR i vår utbildning i Agil HR och Agilt ledarskap för HR. chefer och team.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>