Det viktigaste valet som alla chefer har

Vi lever i en värld där det är lätt att gömma sig bakom passivitet när det gäller att stå upp för övertygelser och det vi tror på. Sanningen är ju mer du står upp för det du tror på desto mer kommer dina belackare att jobba mot dig. Det är en av mänsklighetens fula sidor. Om du tror starkt på något kan du vara säker på att någon kommer att försöka smula sönder den tron genom kritik och skitprat. Oftast beror det på rädsla eller osäkerhet.

Och det är en sanning som vi måste vara beredda på som chefer. För trots motståndet så måste du som chef och ledare stå upp för vad du tror på, även om det innebär förändringar i verksamheten som är smärtsamma att genomföra.

Det viktigaste valet som en chef du kan göra är att tro och lita på dina medarbetares goda intentioner och att de gör sitt bästa för ni tillsammans ska bli en vinnande organisation. När vi tror på våra medarbetares förmåga att skapa tillväxt och framgång, så vinner vi alla, både våra individer, team, avdelningar och hela företag.

Vi behöver fler chefer som är villiga att tro ​​att deras medarbetare kan utföra storverk! Vi behöver inte fler chefer som tror det värsta om människor. Att inte tro på människor och team skapar svaga organisationer. Våra arbetsplatser behöver istället en mycket större dos av optimism och tilltro.

Valet att tro på människor kan innebära utmaningar, men det är långt bättre än bristen på framgång som kommer med att inte välja. Eller ännu värre, att tro att människor ständigt kommer att svika.

Visar du att du har förtroende för dina medarbetare genom att skapa handlingsutrymme, autonomi och ge dina medarbetare möjlighet till att förvärva den kompetens som de behöver för att arbeta effektivt? Ger du dem de verktyg de behöver för att kunna leverera? Och ger du regelbunden feedback för att hjälpa till på vägen?

Tro eller inte tro, vad väljer du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>