Spotifys tolkning av Agile

Vad är egentligen agila värderingar och hur yttrar de sig i just vår verksamhet? Det är ju lätt att säja att man arbetar agilt, men vad betyder det egentligen och vad är det vi gör annorlunda än förut eller än andra företag som INTE arbetar enligt agila värderingar.

Enligt min mening så skapar de agila värderingarna de flesta förutsättningar för engagemang på arbetsplatsen, men en aspekt som jag saknar i det agila manifestet är att man behöver faktiskt ha någotsånär kompetenta medarbetare för att värderingarna ska fungera. Om man inte har en grundläggande kompetens (definitionen är en mix mellan kunskap, beteende, värderingar, disciplin, erfarenheter, nätverk och färdigheter i relation till det aktuella uppdraget) så kan man heller inte driva effektiva agila projekt eftersom en grundläggande byggsten saknas.

Såhär har Spotify översatt det agila minifestet till sin verksamhet:

http://labs.spotify.com/2013/03/20/agile-a-la-spotify/

Summa summarum så har Spotify funderat över just den här frågan, vad menar vi egentligen med agila värderingar och hur ser det ut i just vår organisation – en tolkning och anpassning av det agila tänket till den situation och organisation man befinner sig i – intressant! Tänker osökt på klyschan ”There is no such thing as one size fits all”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>