Talent management och People management – två sidor av samma mynt

LTS iGEN2Egentligen handlar det bara om vilket perspektiv vi tar. Ser vi saker och ting från HR:s synvinkel så kallar vi det för Talent management. Allt vi behöver leverera för att hjälpa och stötta chefer och medarbetare att kunna prestera ryms i begreppet Talent management, oavsett om det handlar om ett nytt tänk för Employer branding, en nytt sätt att utvärdera kompetens och/eller beteende, en ny filosofi för kompensation eller en e-learningplattform för lärande. Tar vi å andra sidan ett chefsperspektiv så heter det People management. Allt en chef behöver göra för att få teamet att må bra och prestera och arbeta mot gemensamma mål ryms inom begreppet People management. Det kan handla om att sätta mål, jobba med motivation, hantera konflikter, se till att utveckla kompetens eller sätta rättvisa löner. Med hjälp och stöd av HR:s verktyg, metoder, program och tips kan chefer få den extra kompetens och den support som behövs för att kunna få teamen att ge det där lilla extra – det som gör skillnaden på sista raden.

Tillsammans utgör HR och chefer ett team som stöttar våra medarbetare att både må bättre och nå längre. Vi skapar bättre arbetsplatser med förutsättningar för maximalt engagemang. För att det ska fungera optimalt så måste vi i botten ha en kultur och värderingar som grundar sig på en människosyn som bygger på tron att vi alla vill prestera, att vi har ett inre driv och att vi inte behöver morot och piska för att göra vårt bästa varje dag och leverera det som leder till hälsosamma och framgångsrika företag.

Ett ramverk som tagit fasta på det är Management 3.0 – allt du behöver veta för att driva ett framgångsrikt företag med moderna värderingar ryms inom 2 dagar som vi genomför i Stockholm den 28-29 april – både för HR och chefer :)

Välkommen!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>