Det börjar med en dröm…

MLK

Allt börjar med en dröm. Det finns ett skäl till att Martin Luther King Jr sa ”I have a dream” och inte ”I have a 5-year plan”, eller hur? Vi älskar alla en vacker dröm. En dröm kan förena ett team, en avdelning eller ett helt företag och få människor att arbeta mot en gemensam vision. Utan en dröm kan man visserligen driva ett företag, men aldrig få passionerade medarbetare som brinner för det de gör.

Om det finns en dröm i toppen kan man sen lugnt ägna sig åt att göra både 5-årsplaner och SMARTa mål, för då vet man ju VARFÖR man gör det man gör. VARFÖR, detta fantastiska ord som man inte kan vara utan om man ska känna någon som helst sorts passion för det man gör. Om du är klar över organisationens varför så kan medarbetarna köpa in på det (eller inte, och då kan man fråga sig om det är bra för organisationen om de är kvar…) och välja att göra saker varje dag som leder i rätt riktning. Exekveringen av strategin (hur du når drömmen i det här fallet) är ju något som händer i varje medarbetares vardag, ofta mellan 8 och 5 varje arbetsdag. Det händer inte i företagsledningen eller ens i nästa chefslager utan man måste komma ner på medarbetarnivå för att se vad som faktiskt görs för att realisera drömmen!

Kopplingen till drömmen och tydligheten i målnedbrytningen som krävs för att varje medarbetare ska kunna prioritera rätt saker är livsviktig och behöver vara transparent och synlig för alla medarbetare. Vad kan JAG göra för att drömmen ska bli verklighet? Det jag sen väljer att prioritera blir ytterligare ett steg på vägen mot realiseringen av drömmen!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>